4 personer – Total tilberedningstid: ca. 25-30 min.

Ingredienser:
Saltkogte jordskokker:
½ kg jordskokker med skræl
Groft salt
Sushiruller med agurk:
1 pak. Sort noritang
200 g. sushiris
½ agurk
1 rullemåtte i bambus
Sådan gør du:
Jordskokkerne skures og kommes lagvis i en gryde med salt. Det kogende vand tilsættes og jordskokkerne koges under låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Vandet hældes fra og jordskokkerne dampes tørre, så de bliver let rynkede og hvide af salt. Derefter tilberedes thai snack bite efter anvisning på emballagen.
Sushi: Kog risene som anvist på pakken – altid ”al dente” – afkøles. Imens skæres agurken i lange stave. Fugt tangen med lidt lunken vand – ligges på rullemåtten. Fordel risen i et jævn lag på ca. ½ cm. på tangen – lig agurk på langs i midten og rul sushi med måtten som redskab, til rullen bliver jævn og fast – skæres i mindre mundrette stykker. Drysses evt. med lidt paprika.