Vegetable burger med Portobello-svampe og homemade grov kikærtemayo

Til 10 personer – Total tilberedningstid ca. 20-25 min.

Vegetable burger med Portobello-svampe og homemade grov kikærtemayo

Ingredienser:

10 stk. Vegetable burger
10 stk. fuldkornsboller
10 store portobellosvampe
1 bundt forårsløg
20 halve soltørrede tomater
lidt madolie

Kikærtemayo:
1 ds. Kikærter
2 dl. madolie - vegetabilsk
1 spsk. dijonsennep
½ spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du:

Vegetable burgerbøf tilberedes efter anvisning på posen. Rist svampene på en hed pande med lidt madolie og krydr med salt og peber. Kikærtemayo: Bland ca. ½ dl kikærtevand fra dåsen, med sennep og citronsaft. Pisk olien i lidt efter lidt til mayoen bliver tykkere og tykkere. Smages til med finthakket hvidløg, salt og evt. lidt sukker. Blandes til sidst med grofthakkede kikærter efter behag. Rist bollerne og flæk dem.
Bollerne smøres med kikærtemayoen, og bygges op med vegetable burgerbøf, de lune svampe, soltørret tomater og evt. lidt salt.

Tip:

Andre svampe kan også bruges – store champignon eller østershatte.