Blomkål Gratin med krydderurtesteaks

Blomkål Gratin til 4 personer – Total tilberedningstid ca. 50-55 min.

Blomkål Gratin med krydderurtesteaks

Ingredienser:

1 stk. Blomkålsgratin
4-8 skiver flæsk uden svær
ca. 1 dl hakkede krydderurter: f.eks. persille, timian, purløg, rosmarin
2 fed hakket hvidløg
1 citron
2 spsk. olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Tilbered Gratinen efter anvisning på emballagen.
Imens bankes flæskeskiverne let med en kødhammer
el.lign. til ca. 1/2 cm. tykkelse.
Bland krydderurter og hvidløg.
Tilsæt finthakket skal fra en halv citron.
Panér flæskeskiverne i krydderurteblandingen.
Steg flæsket på en varm pande med lidt olie i ca. 1-2 min.
på hver side til de er gyldne (krydderurterne må ikke branke) .
Serveres straks med den bagte gratin.

Tip:

Dryp de stegte skiver flæsk med citronsaft og lidt olivenolie, og riv evt. lidt god parmesan ost over både kød og gratin.