Forloren hare med kartofler i fad, økologiske souffléer af broccoli og gulerødder og flødesauce

Til 10 personer – Total tilberedningstid: ca. 1-1½ time.

 

 

 

Forloren hare med kartofler i fad, økologiske souffléer af broccoli og gulerødder og flødesauce

Ingredienser:

10 stk. soufflé af broccoli og gulerødder
1,5 kg. skyllet/skrællet kartofler i skiver

Forloren hare:
750 g. hakket svinesmåkød
750 g. hakket kalvesmåkød
6 æg
ca. 200 g. rasp
ca. 4 dl. sødmælk
5 store løg – hakket
20 skiver bacon

Flødesovs:
1 liter kalve/okse-boullion
½ liter piskefløde
Maizena el.lign. til jævning

Sådan gør du:

Til farsen:
Rør kødet med lidt salt, tilsæt æg, 150 g. rasp, 3 hakket løg og rør farsen med mælk.
Krydr til sidst med lidt salt og peber.Fordel kartoflerne i et stort ovnfast fad med 2
hakket løg, og vend dem med lidt madolie. Krydr til med salt og peber.
Form farsen til 10 små harerygge, rulles i rasp og ombindes med bacon.
Fordel ”hareryggene” på kartofler, og bages i ovnen ca. 45 min. ved. 175 °
til kartoflerne er godt møre, og farsen gennemstegt.
Undervejs bages souffléerne med i ovnen efter anvisning på posen, så det er færdigt samtidigt.
Imens tilberedes sovsen. Kalvebouillon koges op sammen med fløden, jævnes, og indkoges evt.
lidt til passende smag og konsistens.Anret retten dekorativt – enten på fade eller som portion.

Tip:

Serveres med lidt klassisk ribsgelé eller brombærmarmelade